Staatsbad Pyrmont & Rein Klassik Hotel

gebundelde expertise voor gezondheid & preventie
Pyrmont Plus Kaart - veel hoogtepunten inbegrepen
Natuurschatten: zoutwater, modder, bronnen & CO2-brongas
Naar de aanbiedingen

Gebundelde expertise voor uw gezondheid

Herwin welzijn, evenwicht en rust. Dit wordt bereikt met de medische expertise en de natuurlijke geneesmiddelen van Staatsbad Pyrmont. De sfeer van het kuuroord, de prachtige ligging in de natuur en het unieke kuurpark dragen bij aan het succes van de klassieke kuur of de gezonde korte vakantie.

Populairste faciliteit

Gratis wifi
Subsidie
Zwembad
Rustige omgeving
Centrale ligging
Geschikt voor senioren
Ideaal voor alleenreizigers
Nieuw bij SpaDreams
Sauna

Topaanbiedingen die bij uw selectie passen

Gezond Bad Pyrmont

1 nacht, tweepersoonskamer, ontbijt
Vanaf 66 €
Bestseller Nr. 1

Romantisch weekend

2 nachten, tweepersoonskamer, ontbijt
Vanaf 224 €

Natuurlijk puur - Ontspanning puur!

3 nachten, tweepersoonskamer, ontbijt
Vanaf 328 €
Bestseller Nr. 2

Proefweek Bad Pyrmont

6 nachten, tweepersoonskamer, ontbijt
Vanaf 716 €

Poliklinische preventieve kuur 21 overnachtingen

21 nachten, tweepersoonskamer, ontbijt
Vanaf 1.386 €

Klassieke kuur Bad Pyrmont

14 nachten, tweepersoonskamer, ontbijt
Vanaf 1.744 €

Staatsbad Pyrmont & Rein Klassik Hotel in detail

Uw hotel

Het Rein Klassik Hotel is gelegen in het historische centrum van Bad Pyrmont, direct aan het prachtig ontworpen Altenauplatz. De oudste voetgangerszone ter wereld, waar ooit Koningin Luise van Pruisen wandelde - de Hauptallee - is in 2 minuten lopen te bereiken (op ca. 120 m), het kuurpark en de Wandelhalle in 3 minuten (op ca. 230 m), de Hufeland-Therme in 13 minuten (op ca. 900 m). De therapiegebouwen Kliniek Der Fürstenhof en Königin-Luise-Bad liggen op respectievelijk 3 en 7 minuten lopen (op ca. 350m / 600 m).

Kamers Alle kamers en het hotel zijn in 2022 gerenoveerd. De kamers zijn individueel ontworpen en stijlvol en comfortabel ingericht, geen enkele kamer is hetzelfde - vind uw favoriete kamer! Alle voornamelijk met douche, sommige met bad. Föhn, TV, bureau en wifi. Eenpersoonskamer Comfort met fauteuil, tweepersoonskamer Standaard deels met balkon, tweepersoonskamer Comfort met balkon of glazen loggia met zitgroep. Ontbijtzaal en rode salon. In de gezellige Bräu-Stüberl kunt u de avond afsluiten, drankjes zijn zelfbediening en tegen betaling. Een lift is beschikbaar voor de 3 verdiepingen.

Zo dineert u Ontbijtbuffet van 7 tot 10 uur, op zaterdag en zondag vanaf 8 uur. Bespreek eventuele allergieën direct in het hotel. In de nabije omgeving van de uitgestrekte voetgangerszone en al op 100m van het hotel vindt u tal van uitstekende restaurants.

De PyrmontCard Plus

Opent mogelijkheden en bespaart kosten! Geselecteerde hotels, zoals het Rein Klassik Hotel zijn een "Pyrmont Plus" bedrijf. In het hotel ontvangt u de PyrmontCard Plus. Deze biedt u tijdens uw verblijf de volgende voordelen:
 • dagelijks gratis toegang tot het kuurpark (het hele jaar door) en de Palmengarten met ongeveer 500 exemplaren tot wel 12 meter hoog (vanaf eind april tot de winteropslag)
 • 1x per dag gratis toegang tot de Hufeland Therme met zoutwaterbad en saunagedeelte voor de duur van 1 1/2 uur - bijbetaling voor 2,5 uur € 4, voor 4 uur € 6 en voor de hele dag € 8 (stand april 2024)
 • Quellenausschank (drinkkuur) met het heilzame mineraalwater van de Bad Pyrmonter heilbronnen in de Wandelhalle en direct bij de bronnen
 • Quellentasting onder deskundige leiding in de Wandelhalle
 • dagelijks toegang tot het avonturenzwembad Pyrmonter Welle
 • dagelijks toegang tot het museum in het kasteel Bad Pyrmont
 • Deelname aan de rondleiding in het kasteel Bad Pyrmont op donderdagen om 15 uur
 • Op zaterdag, zondag en op feestdagen gratis reizen op de Natuurparklijn 792 in het Lipper Land tussen Bad Pyrmont en Detmold tot aan de Externsteine, inclusief fietsvervoer
 • Gratis reizen met het openbaar vervoer in de kernstad van Bad Pyrmont
 • 20% korting op de huur van E-bikes bij 32 Grad in het tankstation Huddelbusch
 • Kleine tour op de Weser op zondagen om 13:45 uur van mei tot oktober vanaf de aanlegplaats "Am Stockhof" in Hameln
 • op zaterdagen om 16 uur (april tot oktober) rondleiding in de Dunsthöhle
 • geleide gezondheidswandelingen (april tot oktober)
 • van maandag tot donderdag gezamenlijke wandelingen in het kuurpark met vrijwillige gidsen
 • Deelname aan het cultuur- en belevingsprogramma

Tip: veel van de evenementen die in de Pyrmont Plus Card zijn inbegrepen, vinden plaats op zondagen. Om niets te missen, raden we aan om aan te komen van maandag tot zaterdag.

Ligging & omgeving

Bad Pyrmont, de traditionele kuuroord in het hart van het Weserbergland, tussen Hameln en Paderborn, is een prachtig wandel- en fietsgebied voor alle leeftijdsgroepen en niveaus. De plaats wordt omringd door zachte heuvels, waarvan vele uitkijktorens schitterende uitzichten bieden. De omgeving verkennen met de fiets, de Weserfietsroute gebruiken of langs de 65 km lange rivier Emmer fietsen - die door de stad slingert - zijn de moeite waard. Met de S-Bahn is het gemakkelijk om terug te keren naar het startpunt. Het gebied is ideaal voor de terrainkuur, een speciale vorm van bewegingstherapie, die uitstekend geschikt is voor regelmatige training van het cardiovasculaire systeem. Het Bad Pyrmont-terrainkuurnetwerk biedt vier routes met verschillende prestatie-eisen.

Kuurpark Ontspannen en uitschakelen kan in het onvergelijkbare, meervoudig bekroonde kuurpark - een van de mooiste tuinen van Europa. Zijn barokke laanstructuur wordt omlijst door een landschapspark. Door 17 thematuinen kan men een kleine wereldreis maken, van de Hemlock-spar uit de Rocky Mountains tot de Kobushi-magnolia uit Japan en de inheemse Süntelbeuk. Een botanische diversiteit die zijn gelijke niet kent. Sinds 1912 betovert de exotische palm tuin - Europa's noordelijkste openluchtpalmencollectie, met ongeveer 500 exemplaren tot 12 m hoogte van lente tot herfst. Het park is doorspekt met perken en inheemse bloemen, fonteinen en struiken.
De faciliteit strekt zich uit als een bergkuurpark in de omgeving van de stad. Hier kan men meer dan 300 eetbare wilde planten en struiken leren kennen.
Voel uw zintuigen in de loop school. Op het blotevoetenparcours met acht verschillende natuurlijke materialen wordt het tastgevoel uitgedaagd. Daarna gaat het overdag naar verfrissing en 's avonds naar kalmering in de Kneipp-faciliteit voor prikkel-reactietherapie.

Wellness & Spa

De HUFELAND Therme schittert met een zoutwaterbadlandschap van ca. 700 m². Een ruim binnenzwembad en buitenzwembad verbonden door een zwemsluis. Stromingskanaal, massagebubbelligbedden, rug- en nekbubbels en hot whirlpool. Een ruime Premium-saunalandschap met 9 sauna's wacht op u! In de saunatuin vindt u de originele Siberische Banja met douchegebied, rustkamer en -terras, kelosauna, blokhutsauna en aardesauna, evenals een groot douchegebied en koudzwembad. In een rustige hoek van de tuin vindt u een stiltehuis voor volledige ontspanning. Binnen wachten een bergkristalsauna, aromasauna, sanarium, een bloemendampbad, damessauna, sneeuwparadijs en ijsfontein, douchebelevenistunnel en koud dompelbad, evenals voetbadgebieden op u. De ruim uitgeruste openhaardlounge met panoramavensters en ver uitzicht, op een houten dek met idyllische ligplekken en rusteilanden, zorgt naast de uitnodigende waterbedden en de grote warme ligsteen voor een absoluut gevoel van welzijn.

Ontspan in het vorstenbad met individuele of dubbele badkuip. Laat u betoveren door de natuurlijke sfeer van de zoutgrot. Steenzout en zeezout zorgen voor de typisch zuivere geïoniseerde lucht en hebben een gunstig effect op bijvoorbeeld de huid, de luchtwegen en het autonome zenuwstelsel. Gradierhütte met natuurzout - de natuurlijke zoutoplossing werkt preventief en regulerend bij het inademen op luchtwegaandoeningen. De luchtwegen worden zacht bevochtigd, de ademhalingsfunctie verbeterd en de bronchiën gestimuleerd tot zelfreiniging door de zoutinhalatie. Een tweede zoutgrot bevindt zich in de promenadehal.
Ayurvedische massages in AYURLANKA. Hufeland Bistro en gastronomie in de Almhütte.

De natuurlijke geneesmiddelen

Bad Pyrmont onderscheidt zich met gebundelde gezondheidsdeskundigheid in verschillende medische gebieden met zijn waardevolle natuurlijke geneesmiddelen.

De gezonde zeven De bronnen ontspringen in het dal van de bronnen en worden direct bij de bronnen, in de kuurhuizen en in de wandelhal toegediend. In Bad Pyrmont is er de zeldzaamheid van twee verschillende soorten geneeskrachtig water: de zoutachtige natriumchloride-zuren en de calcium- en magnesiumrijke hydrogencarbonaat-zuren. Indicaties van de drinkkuur afhankelijk van de bron: ziekten van de spijsverteringsorganen, urologische ziekten, tekorten aan ijzer en calcium.

Zoutwater Zoutwaterbaden hebben een kalmerend effect op het autonome zenuwstelsel. Zoutwaterbewegingsbaden maken door de verhoogde opwaartse druk een intensieve spier- en cardiovasculaire training mogelijk. Bewegingen in zoutwater ontlasten specifiek de gewrichten en de rug.

Modder Het badmodder maakt over een langere periode zeer hoge toepassingstemperaturen mogelijk bij tegelijkertijd goede verdraagzaamheid. Bij 41 tot 46 °C wordt een optimaal therapeutisch effect bereikt. Een therapie met natuurmodder zorgt voor verbeterde mobiliteit van de gewrichten, ontspanning van de spieren en een verbeterde doorbloeding van het hele lichaam.

CO2-brongas en de dampgrot De dampgrot is een uniek natuurverschijnsel. CO2-brongas stroomt onzichtbaar uit een spleet in de rots aan de oppervlakte bij de Helvetiusheuvel. Het kooldioxide ontgast uit een magmakamer op 4.000 m diepte en is de drijvende kracht voor alle geneeskrachtige bronnen van Bad Pyrmont. CO2 brengt deze geneeskrachtige wateren aan het daglicht. Centrale en perifere vaten worden beter doorbloed en het cardiovasculaire systeem wordt ontlast.

De gezondheidscentra

Koningin Luise Bad Het Koningin Luise Bad, vernoemd naar de Pruisische koningin die meerdere keren in Bad Pyrmont verbleef, is het centrale gezondheidscentrum van het Staatsbad Pyrmont. Natuurgeneeskundigen en specialisten in interne geneeskunde, psychotherapeutische geneeskunde, orthopedie, en fysische geneeskunde, evenals drie badartsen. Groot team van therapeuten voor bewegingstherapieën, fysiotherapie, zoutwaterbewegingsbaden, zoutinhalatie, zout-foto-therapie, massages, lymfedrainages, ontspanningstherapieën, inhalaties, natuurlijke modderpakkingen en -baden, zoutbaden, CO2-brongasbaden, voedingsadvies en discussiegroepen voor gezondheidseducatie.
Indicaties: Chronisch-degeneratieve wervelkolom- & gewrichtsaandoeningen, osteoporose, gynaecologische aandoeningen, reumatische aandoeningen, huidaandoeningen en hart-/vaatziekten.

Kliniek Der Fürstenhof Een expertisecentrum voor het bewegingsapparaat! Gespecialiseerde kliniek voor orthopedie, osteoporose, stofwisselingsziekten van de botten, reumatologie en gynaecologie. Specialisten in orthopedie, interne geneeskunde, reumatologie en gynaecologie. Uitgebreide diagnostiek met echografie, röntgen, botdichtheidsmeting (DXA), biopsieën, gewrichtspuncties, laboratoriumonderzoeken en ECG. Groot team van therapeuten voor fysiotherapie, medische trainingstherapie, indicatiespecifieke sporttherapeutische groepsbehandeling - ook in het zoutwaterbewegingsbad, ergotherapie, fysische therapie/balneotherapie (modderpakkingen, zoutbaden, koolzuurijzerbaden), psychologische therapieën, voedingsadvies, leerkeuken en gezondheidseducatie.
Indicaties: Osteoporose, evenals alle andere botmetabolisme ziekten, degeneratieve aandoeningen van het bewegingsapparaat, orthopedische aandoeningen zoals hernia's, artrose, inflammatoire en niet-inflammatoire reumatische aandoeningen, artritis, reumatoïde artritis, fibromyalgie, Morbus Bechterew, psoriasis, gynaecologische en gynaecologisch-oncologische aandoeningen - ook na operaties, genitale verzakkingen, climacterische klachten, endometriose.

Het meebrengen van recepten van uw huisarts is mogelijk, neem alstublieft tijdig contact op voor het plannen van afspraken.

Vrije tijd

Een bezoek waard zijn de Hufelandtherme en het avonturenzwembad Pyrmonter Welle met binnen- en buitenzwembaden, sauna, reuzenglijbaan en openluchtglijbaan. Direct aan het kuurpark nodigt het kasteel Pyrmont met zijn museum uit. Het vliegveld van Bad Pyrmont, idyllisch gelegen in het Weserbergland, biedt niet alleen prachtige uitstapjes, maar ook onvergetelijke rondvluchten. In Bad Pyrmont is er een middelzware golfbaan, verdere banen vindt u binnen een straal van 45 km. Bad Pyrmont ligt tussen het Teutoburgerwoud en het Weserbergland, dus midden in een paradijs voor wandelen en fietsen. Niet ver weg bevinden zich de Externsteine en het Hermannsmonument.

Aankomst

Overige informatie

Hotelkamers in één oogopslag

 • 1PK comfort

  Meer details
 • 2PK standaard

  Meer details
 • 2PK comfort

  Meer details
 • 2PK luxe

  Meer details
 • 1PK=2PK standaard

  Meer details

Beoordelingen van klanten voor Staatsbad Pyrmont & Rein Klassik Hotel

13 Geverifieerde beoordelingen door reizigersAlleen klanten die bij ons hebben geboekt, mogen een beoordeling achterlaten

4.5 Uitstekend  

100% bevelen het hotel aan anderen aan

4.5
Hotel
5.0
Service
4.0
Behandelingen
4.7
Verzorging
4.8
Wellnessruimte
 • "mooie omgeving"
 • "vriendelijk personeel"
 • "gezellige kamers"
 • "rijk ontbijt"
 • "centrale locatie"
 • "smaakvolle inrichting"
 • "schone faciliteiten"
 • "goed advies"
 • "ontspannende behandelingen"
 • "nuttige tips"
13 Resultaten
Zeer mooie ontspannen vakantie

Marie Rose Z.

juli 2024

als een familie | 60 tot 69 jaar | 4 - 8 dagen

Erg leuke sfeer, veel cultuur, kuurparken, thermale baden, gemakkelijk te voet bereikbaar. Wandelpaden, evenementen.

Ontspannen, rustgevend verblijf in Bad Pyrmont

Ines B.

mei 2024

alleen | 50 tot 59 jaar | 4 - 8 dagen

Bad Pyrmont is zeker een bezoek waard. Er zijn ook prachtige excursiebestemmingen in de omgeving. Het kuuroord Hufeland Therme nodigt uit om te ontspannen. Geweldige kuurtuinen en veel kortingen met de Pyrmont Plus Card.

Fijne vakantie met goed behandelingen en mooie Wellness-SPA center

Wim V.

mei 2024

als een stel | 4 - 8 dagen

Fijne vakantie met goed behandelingen en mooie Wellness-SPA center. Mooi stadje Pyrmont. Hotel had iets schoner kunnen zijn maar de eigenaar was TOP. Met vertrouwen klanten tegemoet treden. Daarmee werd alles wel vergoed.

Het was erg gezellig en de dag kon rustig beginnen met klassieke muziek bij het ontbijt.

Jutta P.

mei 2024

alleen | 50 tot 59 jaar | 4 - 8 dagen

Het hotel is rustig en erg schoon. Het management is er altijd voor de gasten. Het hotel heeft de Pyrmont Classic kaart, die ik ook heel goed heb gebruikt, bijna dagelijks in de spa.De sfeer heel erg fijn, heel passend bij de naam van het hotel.

heerlijk uitgerust en bijgekomen aan het begin van het jaar

Barbara S.

april 2024

40 tot 49 jaar | 4 - 8 dagen

was nog niet veel te doen in Bad Pyrmont in de eerste week van januari, nog veel dicht aan kurbehandelingen. Die informatie had ik wel willen ontvangen.

Locatie

Staatsbad Pyrmont & Rein Klassik Hotel
Duitsland, Nedersaksen, Bad Pyrmont
Hannover Airport (HAJ)
ca. 89km/78min
Station Bad Pyrmont
ca. 2km/6min

Vergelijkbare hotels

 • vanaf 7 nachten
  372 €
  Diune Hotel
  Diune Hotel
  Polen · Oostzee · Kolberg
  Wellness & Kuurvakantie
  Geweldig
  4,2
  /5
 • vanaf 1 nacht
  36 €
  Diune Resort
  Diune Resort
  DELUXE
  Polen · Oostzee · Kolberg
  Oostzee-dagen
  Fantastisch
  4,4
  /5
 • vanaf 3 nachten
  85 €
  Nad Parsętą
  Nad Parsętą
  COMFORT
  Polen · Oostzee · Kolberg
  Oostzee-vakantie
  Fantastisch
  4,4
  /5
 • vanaf 3 nachten
  129 €
  - 5%
  Jantar Hotel & Spa
  Jantar Hotel & Spa
  Polen · Oostzee · Kolberg
  Oostzee-dagen
  Excellent
  4,7
  /5

Hotels in de buurt